Afbeelding
Foto:

Nieuwe wandelgroep Evenmens Samen Verder

WIERDEN - Evenmens Samen Verder start een nieuwe wandelgroep in Wierden. De eerste wandeltocht is zaterdagochtend 14 december om 10.00 uur vanaf het station in Wierden. Deelnemers ervaren deze wandelingen als laagdrempelig en vinden het fijn om anderen te ontmoeten.

Helaas loopt het leven niet altijd zoals je had verwacht. Zo kun je er plotseling alleen voor komen te staan. Je verliest iemand die je dierbaar is, je partner, je kind, je ouder(s), je broer of zus, een goede vriend/vriendin. Hoe ga je hiermee om? Het samenkomen met mensen die in eenzelfde situatie zitten als jijzelf, kan veel herkenning opleveren. Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. In de meeste gevallen is dit ook zo. Maar verliesverwerking hoeft niet alleen om het verlies van een dierbare te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rouwen om het verlies van een baan of na een scheiding. Ook een kinderwens die komt te vervallen is een vorm van rouw- en verliesverwerking. Er kan dus ook sprake zijn van een (groot) verlies zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan.

Loop mee
Bij Evenmens Samen Verder lopen we letterlijk en figuurlijk 'een eindje met je mee' in het rouwproces. De bedoeling van de wandeling is om mensen met een verlies bij elkaar te brengen. Al lopend met elkaar in gesprek. Praten met lotgenoten kan namelijk troost en steun geven. Heb je behoefte aan deze vorm van ondersteuning, dan kun je deelnemen aan deze wandeling. Deelname is kosteloos, een kopje koffie/thee onderweg is voor eigen rekening; graag van tevoren aanmelden bij Ina Versmissen iversmissen@evenmens.nl of 0548-638830.