De Tolk van Java: lezing in de bibliotheek

ALMELO - Voorafgaand aan de voorstelling "De Tolk van Java" die op 10 december in het Theaterhotel Almelo plaatsvindt, is er in het bibliotheekcafé Feijn Lunchen en Lezen een inleiding waarbij men wordt meegenomen naar ons Indisch verleden door actrice Denise Aznam. Ze vertelt tevens over de schrijver Alfred Birney en behandelt het maakproces van boek naar voorstelling. De lezing zal gehouden worden van 19.00 tot 19.30 uur en de toegang is gratis.

Het toneelstuk 'De tolk van Java' is naar het boek van Alfred Birney. Het stuk zoomt in op de gevolgen van ons koloniale verleden en legt een aangrijpende en veelvoorkomend trauma bloot. Niemand minder dan Benja Bruijning speelt de zoon die zijn vader dwingt uit te leggen waarom hij het gezin tiranniseert. Laag voor laag wordt dan duidelijk hoe Nederlands-Indië, dat nog zo dicht bij het heden ligt, zijn sporen heeft nagelaten.

Korting
Bibliotheekleden krijgen 25% korting op de theaterkaarten met de kortingscode THABIEB. De korting is geldig op eersterangs plaatsen en geldt niet op reeds gekochte kaarten. Actiekaarten kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Vaak activiteiten
De bibliotheek Almelo organiseert regelmatig boeiende activiteiten ter verdieping van bijzondere thema's, al dan niet gerelateerd aan literatuur. Kijk voor een overzicht van de komende activiteiten op de website: www.bibliotheekalmelo.nl