Afbeelding
Foto:

Valpreventie voor senioren

ALMELO - Zaterdag 7 december vindt het NK judo voor teams onder 18 jaar plaats in de IISPA te Almelo. In de dagen ervoor, op donderdag 5 en vrijdag 6 december, biedt Sportbedrijf Almelo in samenwerking met Ouderenbond COSBO, Fysiotherapiepraktijk het Schol en Judo Almelo verschillende side-events aan. Eén van deze side-events is een cursus valpreventie.

"Elk jaar belanden in Nederland ruim 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp vanwege een valpartij. Dat kan veel minder!" aldus Sjors Heuvels van Fysiotherapiepraktijk Het Schol. "Met het organiseren van een leuke clinic in combinatie met een lekkere lunch is vallen verleden tijd." Tijdens de clinic krijgen senioren handige tips mee om valpartijen te voorkomen. Ook is er voor senioren de mogelijkheid om een vervolgtraject aan te gaan bij Fysiotherapiepraktijk Het Schol.

De clinic
De clinic valpreventie wordt op donderdag 5 december van 11.00 tot 13.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur aangeboden in de Topsporthal van de IISPA te Almelo. De kosten voor de clinic bedragen €7,50 per persoon (inclusief lunch). Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar Sander ten Tusscher via s.tentusscher@sportbedrijfalmelo.nl o.v.v. naam, emailadres en de dag waarvoor men zich wil inschrijven. De clinic valpreventie is dit jaar toegevoegd aan het voorprogramma van het NK Judo -18 jaar dat zaterdag 7 december plaats zal vinden in de IISPA. Naast de clinic valpreventie organiseert Sportbedrijf Almelo in samenwerking met Judo Almelo ook clinics Judo voor basisschoolkinderen van groep 3 t/m 6 om deze kinderen kennis te laten maken met de voordelen van deze sport.