Afbeelding
Foto:

Sinterklaas in Almelo

ALMELO - De Sint is weer in aantocht richting Almelo. Stichting Almelo Events heeft dit jaar weer alles uit de kast getrokken om van de intocht van Sinterklaas een grootse happening te maken.

Op zaterdag 16 november meert Sinterklaas met al zijn vrienden aan in de haven van Almelo en zal hij daar weer vele blije kinderen en hun ouders ontmoeten. Om 12.00 uur start het programma op de aankomstplek naast het gerechtsgebouw. Drie pieten, Snip, Snap en P3, vertellen over hun spannende ervaringen tijdens de reis van Spanje naar Almelo. Er is weer het nodige gebeurd en er schijnt een probleem te zijn rondom de chocoladeletters. Er gebeuren die middag heel spectaculaire zaken op het water richting de nieuwe havenkom bij het Marktplein.

Aankomst
Om 12.30 uur komt de pakjesboot met Sinterklaas en zijn Pieten aan in Almelo ter hoogte van het gerechtsgebouw. Ze worden vergezeld door talloze andere boten met Pieten en… pakjes. Het gezelschap wordt hier van harte welkom geheten door de burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen. Ook dit jaar heeft de Sint Glutenvrije Pieten meegenomen. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een Pietenbakschort met het Glutenvrije Pietenlogo. Kinderen die in aanmerking komen voor deze glutenvrije pepernoten kunnen zich melden bij deze piet(en) en krijgen dan verpakte glutenvrije pepernoten.

Tocht
Rond 13.15 uur begint de traditionele tocht door Almelo. De Sint en zijn gezelschap beginnen te paard aan hun tocht door het centrum van Almelo, daarbij begeleid door muziek van de Pietenband La Bella Bok en de Koninklijke Almelose Harmonie. Ook zal hij een wandeling maken over de weekmarkt. Om 14.00 uur is het grote Sinterklaasfeest op de Koornmarkt waar een podium staat voor een leuke show. Sinterklaas arriveert hier rond 15.00 uur. Om 16.16 uur zal de burgemeester samen met Sinterklaas het Sinterklaashuis openen aan de Grotestraat 60. Hij verblijft hier in Almelo.