Afbeelding
Foto: shutterstock

Cadeautje voor huurders jarige Sint Joseph Almelo

ALMELO - Op 24 november 2019 bestaat de Almelose woningstichting Sint Joseph 100 jaar. Een bijzondere verjaardag die de verhuurder van ruim vijfduizend woningen graag samen met haar huurders, samenwerkingspartners en medewerkers viert. Dit doet de woningstichting onder meer door alle huurders persoonlijk een cadeautje te overhandigen.

Medewerkers van Sint Joseph gaan tot 23 november op pad om de huurders persoonlijk een cadeautje te overhandigen. Is een huurder niet thuis, dan gaat het pakketje door de brievenbus. Sint Joseph kiest bewust voor het zelf rondbrengen van de cadeautjes. Het zelf overhandigen van het pakketje zorgt voor een contactmoment en is voor de corporatie waardevol. Veel huurders kommen immers niet vaak in contact met de corporatie, terwijl deze juist wel actief is met het verbeteren van het woonklimaat in de breedste zin. Daarnaast kan het een gelegenheid zijn om eens te praten over zaken waar huurders mee zitten op een laagdrempelige manier. De inhoud van het cadeautje houdt de corporatie graag nog als verrassing. Wel laat de verhuurder weten dat in tien van de cadeautjes een 'gouden ticket' zit. Dit gouden ticket kunnen de tien huurders op 28 november inwisselen voor een waardebon ter waarde van € 100,00. Met dit cadeautje wil Sint Joseph haar honderdste verjaardag met alle huurders vieren. De wens voor een cadeautje voor alle huurders is door de huurders zelf aangegeven via een huurdersenquête eerder dit jaar.

Samen vieren
Naast de activiteit voor haar huurders organiseert Sint Joseph een jubileumbijeenkomst met haar samenwerkingspartners. Mede dankzij de samenwerking met andere organisaties is Sint Joseph in staat haar woningen te onderhouden en te beheren en de leefomgeving zo prettig mogelijk te maken en houden. Directeur-bestuurder Claudia Beumer bezoekt verder dit jubileumjaar nog diverse huurders voor een 'verjaardagsbezoek'. Het werk van de woningcorporatie is niet eenvoudig. De ambitie is om altijd voldoende woningen beschikbaar te hebben voor diverse doelgroepen, zowel nu als in de toekomst. Voldoende bouwen en het bijhouden van de woningen is een uitdaging op zich.