Afbeelding
Foto:

Tweedehands speelgoed- en kinderkledingmarkt

ALMELO - De decembermaand is vaak een dure voor (groot)ouders. Je bent op zoek naar leuke geschenken die ook nog eens niet te duur zijn. Of kinderkleding, omdat ze sneller uit kleren groeien dan je ze kunt wassen. Om ouders hier een beetje bij te helpen is er op 23 en 24 november een tweedehands speelgoedmarkt en verkoop van tweedehands kinderkleding. Hiermee steunt u ook nog eens een goed doel dat zich inzet voor weeskinderen.

Deze markt wordt gehouden op zaterdag 23 november van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 24 november van 13.00 tot 17.00 uur in de Ravelzaal van het Theaterhotel.

Goed doel
De markt is in het kader van de Internationale Dag inzake de Rechten van het Kind. De opbrengst van de markt gaat naar de Stichting Matamba en wordt besteed aan de zorg voor weeskinderen. De markt vindt plaats in samenwerking met de gemeenschap Almelo van Het Apostolisch Genootschap, de Stichting Matamba, en het Theaterhotel Almelo. Tevens zijn er activiteiten voor jong en oud: een verloting, kinderen kunnen geschminkt worden, de naam van een pop mag je raden en er zijn veegpietjes aanwezig waar kinderen mee op de foto kunnen. Het speelgoed dat aangeboden wordt is compleet, heel en schoon. Er is ook nieuw speelgoed.

Weeskinderen
Het doel van de Stichting Matamba is de nodige zorg te verlenen aan de bevolking van Matamba en omgeving. Matamba is een klein dorp in Tanzania. De activiteiten van de stichting zijn vooral gericht op de ondersteuning van weeskinderen. Deze worden opgevangen door familieleden, vaak zijn dat opa's en oma's. De gezinnen worden ondersteund op het gebied van onderdak, voeding, onderwijs, gezondheidszorg en als het nodig is op juridisch vlak. De tweedehandsmarkt 2019 levert een financiƫle bijdrage aan de zorg voor de weeskinderen.

Rechten van het Kind
Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. Op die dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd.