Nederland, Amsterdam, 13 juli 2016Suzanne Roelofs-HellhakeAlle rechten voorbehouden/ All Rights reservedfoto: Merlijn Doomernik
Nederland, Amsterdam, 13 juli 2016Suzanne Roelofs-HellhakeAlle rechten voorbehouden/ All Rights reservedfoto: Merlijn Doomernik Foto: Merlijn Domernik

Lezing over Scandinavisch design en architectuur

WIERDEN - De Culturele Raad Wierden organiseert donderdag 14 november een kunstlezing. Suzanne Roelofs zal spreken over Scandinavisch design en architectuur. De populariteit van het Scandinavische product is groot!

Denk bijvoorbeeld aan glaswerk van Iittala of Bodum, servies van Arabia, prachtig meubilair van Arne Jacobsen en Alvar Aalto en natuurlijk de stoffen van Marimekko. En niet te vergeten: het beroemde String kastensysteem en de iconische Stokke kinderstoel. Behalve de bekende klassiekers zijn er vele indrukwekkende hedendaagse ontwerpers, niet alleen voor grote designhuizen maar ook voor IKEA. In deze lezing leert u over de geschiedenis en ontwikkeling van dit design, met haar bekende en onbekende ontwerpen, zowel voor hoogwaardige merken als de succesnummers van IKEA. Ook de moderne Scandinavische architectuur komt aan bod: mooie muziekgebouwen, bijzondere woningbouw en spannende musea van bureaus als BIG, Snøhetta en Arne Jacobsen en Alvar Aalto.
Drs. Roelofs is architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus. Ze geeft lezingen en biedt wandelingen en arrangementen aan, voornamelijk omtrent moderne architectuur. Ook is ze ANVR-gecertificeerd reisleider (ze organiseert/ begeleidt architectuurreizen) en ze werkt voor culturele organisaties én haar eigen bedrijf 'Building Stories'.

Praktische info
Locatie: Het Ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7 in Wierden. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: € 7,50 inclusief koffie/thee. Voorverkoop bij Reterink Wierden en Primera Enter (ook verkoop aan de zaal).