Afbeelding
Foto:

Muziek en oliebollen eten bij Kom d'r in Wierden

WIERDEN - 'Kom d'r in' Wierden is een plek voor mensen met beginnende geheugenproblemen voor ontmoeting, ontspanning, informatie en advies. Ook de naasten zijn van harte welkom! Op dinsdag 12 november staat de ochtend in het teken van het muziekproject Gouwe Ouwe D en Sunte Mart'n.

'Gouwe Ouwe D' is een muziekproject voor mensen met beginnende geheugenproblemen en/of dementie en hun naasten. "Door te luisteren naar muziek en zelf mee te zingen of te dansen, komen herinneringen terug. Door ook de naasten (de mantelzorgers) te betrekken, zijn er samen herkennings- en geluksmomentjes", vertelt Thea ten Have van Evenmens Wierden. "Een verademing voor mensen met dementie om te merken dat men over bepaalde dingen uit het verleden nog heel wat weet en dit kan delen! Men wordt zich weer bewust van eigen ervaringen, prestaties en wie ze zijn. Het oproepen van muziekherinneringen geeft mensen met dementie zelfvertrouwen door er samen van te genieten en erover te praten. Gezelligheid, een praatje of zelfs maar een aanraking: het doet iemand veel meer dan je denkt."

Kom ook!
Heeft u zin in een vrolijke noot? Vindt u het leuk om muziekherinneringen op te halen? Kom dan naar Ontmoetingscentrum Kom d'r In. Dit inloopcentrum is wekelijks op dinsdagochtend geopend tussen 10.00 en 13.00 uur in het gebouw van De Welle aan de Dokter G.H. Beensweg 21. Een lunch behoort tot de mogelijkheden. Op 12 november kijken we samen terug op Sunte Mart'n en gaan we gezamenlijk oliebollen eten! Wees welkom. Aanmelden is niet nodig, de deur staat voor u open!