Shutterstock
Shutterstock Foto:

Renovatie zuivering Almelo schiet goed op

ALMELO - De renovatie van de rioolwater zuiveringsinstallatie Vissedijk in Almelo schiet goed op. Afgelopen week bereikten de bouwers het hoogste punt van het nieuwe bedrijfsgebouw.

Begin dit jaar werd gestart met een grootschalige renovatie van deze zuiveringsinstallatie. Het is de oudste zuiveringsinstallatie van Almelo; wat ook wel te merken was - er moest veel gebeuren om deze te moderniseren. Het verouderde gebouw maakte plaats voor een modern en duurzaam pand. Ook de installatie zelf kreeg een fikse modernisering. Momenteel is men nog druk bezig met onder meer de bekabeling, waarna de volgende fase kan beginnen.

Minder overlast
Omwonenden zullen straks in principe ook minder stankoverlast ervaren, hoewel dit ook nu ruim binnen de normen valt. Het verplaatsen van de RWZI Vissedijk was geen optie, omdat dit fikse kosten met zich mee zou brengen. Met de renovatie is de installatie weer toekomstbestendig. De installatie verwerkt nu afvalwater uit Almelo-Noord, maar ook de kernen Albergen, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp.