Afbeelding
Foto:

Eerbertoon aan Creedence Clearwater Revival

ALMELO - De kenmerkende sound van Creedence Clearwater Revival is terug. 'Bad Moon Rising', 'Commotion' en 'Who'll stop the rain' herleven in de Nederlandse theaters dankzij de populaire Amerikaanse tributeband The Fortunate Sons. Met originele vintage instrumenten, jaren zestig-kostuums, treffende muzikaliteit en zangwijzen.

Creedence Clearwater Revival was in de roerige jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw een van de meest succesvolle Amerikaanse bands ter wereld. Met hun kruising van country, blues en rock-n' roll scoorde het viertal grote hits als 'Down on the corner', en 'Up around The Bend'. Het succes was vooral te danken aan hun muzikale genie John Fogerty (1945), die als zanger en liedschrijver de sound bepaalde. Nadat zijn broer Tom de groep verliet, wilden bassist Stu Cook en drummer Doug Clifford ook hun stempel drukken op de koers van de band, maar dat botste met de ideeën van frontman John. De groep viel in 1972 uit elkaar, hun hits bleven in het collectieve geheugen achter. Door dat onvergetelijke repertoire blijft de heimwee naar hun magische muziekstijl de kop opsteken. De laatste jaren vermeldde de Top2000 steeds zeker tien nummers van hun hand. Het spreekt dus nog altijd een groot publiek aan. Een reünie zal die er helaas niet meer komen nu Tom Fogerty in 1990 is overleden. John Fogerty en de andere twee bandleden zagen elkaar voor het laatst in de rechtbank, zij zullen nooit meer samen op het podium staan.

Idolen
The Fortunate Sons hebben zich genoemd naar een politiek geladen nummer van hun idolen. Deze succesformatie staat te boek als 'the world's greatest tribute to America's greatest band' en weet het legendarische geluid van Creedence Clearwater Revival te evenaren. The Fortunate Sons staan 16 november in Theaterhotel Almelo. Boek nu via www.theaterhotel.nl