Afbeelding
Foto:

Nabestaanden gezocht van soldaat Geert Ottens

ALMELO - De Stichting Oorlogsverhalen is op zoek naar nabestaanden van soldaat Geert Ottens. Hij kwam vermoedelijk in 1949 om het leven in Sroja, Nederlands-Indië.

Geert Ottens werd geboren in Kerkrade op 14 september 1926. Hij woonde als kind in Odoorn en later in Almelo. Op 5 augustus 1949 is hij vermist geraakt; vermoedelijk gesneuveld in Nederlands-Indië. Hij was niet getrouwd en woonde in Almelo aan de Anjelierstraat 26. Afgezien van dit weet de Stichting Oorlogsverhalen niets van hem. Er is geen graf bekend, zelfs geen foto.

Herdenken
Op dinsdag 19 mei 2020 zal een herdenking gehouden worden voor gesneuvelden van het OVW-bataljon 1.1.R.I. oftewel het Drents Bataljon De Witte Ram bij de Johannes Post Kazerne in Havelte. Het Johan Willem Friso Regiment (JWF) organiseert sinds een aantal jaren een Herdenking/Reünie voor oud-strijders van alle Indië-bataljons die onder de vlag van het JWF naar voormalig Nederlands-Indië gingen. Volgend jaar, op dinsdag 19 mei, zal een nieuwe vorm van herdenken worden geïntroduceerd. Daarbij zullen ook de foto's van de gesneuvelden van 1.1.R.I. door schoolkinderen worden gedragen. Daarom is men op zoek naar contact met nabestaanden van deze gesneuvelden met de vraag of zij misschien een foto van hun dierbare voor deze herdenking willen afstaan.

Neem contact op
Weet u meer over soldaat Geert Ottens? Hebt u wellicht een foto of bent u nabestaande? Neem dan contact op met de Stichting Oorlogsverhalen via bestuur@oorlogsverhalen.com of 035-7370288. Kijk ook op: www.oorlogsverhalen.com