Afbeelding
Foto:

Kunstzinnige zondag

ALMELO - Komende zondag laat Almelo zich van zijn meest kunstzinnige kant zien. Op deze koopzondag, zijn ook de ateliers aan de Herengracht geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Rob Koenders (nr. 6 en 8) zal op deze middag zijn meest recente tekeningen presenteren die geïnspireerd en gemaakt zijn op het prachtige eiland Terschelling. Tevens is de presentatie van zijn spiksplinternieuwe Koenders Kunst Kalender 2020. Bestellen en meenemen kan dan op deze zondag. Nieuw dit jaar, u mag zelf de bijdrage voor januari 2020 gratis komen uitzoeken. Frieda Waanders (nr. 18 en 20) laat werk in uitvoering zien, waaronder haar nieuwste creatie waaraan ze in september heeft gewerkt in de inspirerende omgeving van de wereldberoemde marmergroeven van Carrara in Italië. In het pand van Hilly Lucassen is er een expositie van Renate la Faille. Zij zal een selectie van haar aquarellen tonen. Op nr. 24 toont Elsa Snijder schilderijen en een combinatie van gedichten en fotografie. Tevens krijgen vergeten voorwerpen in haar foto's weer een nieuwe bestemming! Hubert van Mastrigt toont in zijn galerie op nummer 20 diverse glaskunst met bijzondere fotografie. De foto's vormen weer een prachtige combinatie met het werk van Frieda. Zeker de moeite van een bezoek waard. De expositie loopt t/m 20 december.

Bijzondere aanvulling
Onder de naam DreadVox presenteren Rasta Robert en Paul op de Weegh improvisaties met handpan, theremin en stem op zondag 27 oktober buiten bij de ateliers aan de Herengracht. Robert bespeelt de theremin, een van de weinige instrumenten die tijdens het spelen niet worden aangeraakt. Het geluid is vooral bekend van spookachtige geluiden in griezel- en sciencefiction-films, maar heeft veel meer mogelijkheden dan alleen dat. Deze oersynthesizer werd in 1920 uitgevonden door de Russische wetenschapper Leon Theremin als een van de eerste elektronische muziekinstrumenten ter wereld.