Afbeelding
Foto:

Soroptimist Club Almelo schenkt aan twee goede doelen

ALMELO - De Soroptimist Club Almelo heeft afgelopen week twee goede doelen gesteund. Bij de clubbijeenkomst overhandigde voorzitter Anita Hilberink twee cheques. De eerste cheque, ter waarde van 2.000 euro, werd in ontvangst genomen door Rachel Denneboom van Free a Girl. Francoise Wijnbergen van Mensen met een Missie ontving een cheque van 1.500 euro.

Het hele jaar organiseert de damesclub diverse activiteiten waarmee ze geld generen voor een goed doel, met name voor kwetsbare vrouwen en kinderen. Eén van deze activiteiten is de jaarlijkse Fluitenkruidwandeltocht.

Soroptimist Club Almelo
De Soroptimist Club Almelo is een serviceclub die deel uitmaakt van de wereldwijde organisatie van Soroptimist International. In meer dan 125 landen streven ruim 100.000 vrouwen naar de verbetering van mensenrechten en de status van vrouwen en kinderen door middel van projecten en fundraising. De Unie van Soroptimistclubs (Nederland, Suriname en Curaçao) telt 104 clubs met naar schatting 3.500 leden.

Free a Girl
De stichting Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Zij zijn werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Nederland, Nepal en Thailand. De afgelopen 9 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van 4.151 meisjes uit bordelen in Azië. In mei was de actie Lock me Up waarbij onder andere bij Nielz in Almelo 9 mensen zich lieten opsluiten om geld voor Free a Girl in te zamelen.

Mensen met een Missie
De stichting Mensen met een Missie werkt aan een wereld waarin iedereen wordt gehoord en gezien. Het zijn sterke en moedige mensen die op vergeten plekken van de wereld werken aan verandering. Verandering voor mensen in kwetsbare omstandigheden, die niet gehoord en gezien worden. Mensen met een Missie bouwt aan relaties tussen mensen, zodat uitsluiting geen kans krijgt. Dit doen zij in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.