Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Subsidie voor viering
75 jaar vrijheid

WIERDEN - Onlangs heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wierden besloten een subsidie van €10.000,- te verlenen aan Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter. De subsidie is bedoeld om de diverse initiatieven rond 75 jaar bevrijding financieel te ondersteunen.

Wierden werd bevrijd door het Canadese Algonquin Regiment na een felle strijd die plaatsvond van 7 tot en met 9 april 1945. Volgend jaar is deze historische gebeurtenis 75 jaar geleden. De dorpen en buurtschappen van de gemeente Wierden gaan dit jubileum in 2020 groots vieren en herdenken. Er is een kerncomité aangesteld om de zaken in goede banen te leiden. Zij werken onder de naam Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter aan de organisatie van diverse activiteiten. Alle dorpen en buurtschappen zijn hierin vertegenwoordigd. De stichting draagt zorg voor het enthousiasmeren van inwoners en verenigingen en het bundelen en ondersteunen van projecten en initiatieven rondom 75 jaar vrijheid. De festiviteiten zullen worden geconcentreerd in de periode tussen 7 april 2020 (bevrijding van Hoge Hexel) en 5 mei 2020. Er is een informatieve website ingericht: www.vrijheidwierdenenter.nl.

Lokale ondersteuning

De stichting ondersteunt ook lokale initiatieven. Buurten, verenigingen en stichtingen kunnen een financiële bijdrage aanvragen. Een aanvraag moet wel aan een aantal financiële voorwaarden voldoen. Zoals mevrouw Ria Broeze (voorzitter van het stichtingsbestuur) vertelt: "Als stichting zijn wij blij met de financiële steun van de gemeente Wierden waardoor wij initiatieven vanuit de samenleving kunnen ondersteunen." Heeft u ideeën of wensen? Kijk op de website voor de formulieren waarmee u een projectplan op kunt stellen. Stuur het plan vervolgens naar: info@vrijheidwierdenenter.nl.