Afbeelding

Heracles Almelo pakt lastig puntje in Rotterdam

ALMELO - Met een goed gevoel kan Heracles Almelo terugkijken op de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord, afgelopen weekend. De ploeg van trainer Frank Wormuth speelde tegen de Rotterdammers met 1-1 gelijk. Jens Toornstra opende namens Feyenoord de score, Orestis Kiomourtzoglou trok de stand in de tweede helft gelijk.

In de veertiende minuut kwam Feyenoord uit het niets op voorsprong. Jens Toornstra kreeg de bal gelukkig voor de voeten en haalde verwoestend uit. Doelman Janis Blaswich was kansloos. In het vervolg van de eerste helft bleven de grootste kansen voor Feyenoord, zeker op slag van rust waren de Rotterdammers gevaarlijk. Heracles Almelo doorstond de moeilijke fase en zag Feyenoord niet nogmaals scoren.

Sterk uit de kleedkamer
Heracles Almelo kwam na rust sterk uit de kleedkamer. Met name Mauro Junior zorgde voor het nodige gevaar. De Braziliaan schoof in de 49ste minuut op aangeven van Navajo Bakboord naast het doel en een aantal minuten later dwong hij Kenneth Vermeer tot ingrijpen bij een vrije trap. De gelijkmaker viel uiteindelijk in de 63ste minuut. Orestis Kiomourtzoglou sneed door de Rotterdamse defensie en schoof koelbloedig binnen.

Slotfase
In de slotfase was de verdedigende linie van Heracles Almelo doorslaggevend. De thuisploeg kwam er meermaals gevaarlijk uit, maar zag Heracles Almelo tot tweemaal tot op miraculeuze wijze verdedigend optreden. Met name Mats Knoester en Lennart Czyborra waren met een ingreep belangrijk. Het leverde Heracles Almelo een punt op.