Afbeelding
Foto:

Tips gezocht over vernielingen in buitengebied Wierden

WIERDEN - De gemeente Wierden stoort zich mateloos aan de vernielingen die de afgelopen tijd aangericht zijn in het buitengebied. Naast dat repareren en opruimen veel tijd in beslag neemt, loopt het ook aardig in de papieren.

De afgelopen maanden werden diverse vernielingen aangericht in het buitengebied rond Notter en Zuna. Onbekenden vernielden bushokjes, lantaarnpalen en diverse verkeersborden werden dusdanig gemolesteerd dat ze vervangen moesten worden.

Fikse kosten
In juli en augustus bedroeg de schade voor de gemeente Wierden zelf al ruim 5.300 euro. Het gaat hier dan puur alleen nog om de vervanging van beschadigde verkeersborden - de busmaatschappij en Regio Twente draaien daarnaast op voor hun eigen kosten. Ter indicatie, het vervangen van een ruit van een bushokje kost al zo'n 400 euro, een volledig nieuw bushokje ruim 4.000 euro. De gemeente wil de aangerichte schade dan ook graag verhalen op deze categorie tuig van de richel.

Waakzaam
De gemeente Wierden roept iedereen die wel eens in het buitengebied van Notter en Zuna komt om alert te zijn op mogelijke vernielingen, vooral in het weekend. Ziet u dat iemand iets vernielt? Bel dan met de politie. Wanneer u vandalisme op heterdaad signaleert mag u 112 bellen zodat de politie snel ter plaatse is. Ook bijvoorbeeld het uitgaanspubliek dat wel eens door het buitengebied fietst wordt opgeroepen om melding te maken wanneer ze getuigen waren van een vernieling.