Afbeelding
Foto:

Aan tafel met een vluchteling

ALMELO - Stichting Present Almelo heeft dit jaar al meerdere keren Meet & Eat georganiseerd en altijd met het nodige succes. Op zaterdag 9 november vanaf 16 uur kunt u meedoen met de laatste Meet & Eat van dit jaar.

Meet & Eat geeft vluchtelingen uit het azc en statushouders de mogelijkheid om aan te schuiven bij inwoners van Almelo, Wierden, Vriezenveen, Borne en omstreken voor een ongedwongen avondmaaltijd bij hen thuis. Dat kan bij een echtpaar of gezin zijn, maar ook bij een groepje collega's, vrienden of leden van een kerkelijke kring. Het is een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen, elkaar beter te leren kennen, elkaar beter te gaan begrijpen en elkaar te accepteren.

Sleur
Voor de vluchtelingen is het een belangrijk uitje, want ze komen in contact met Nederlanders. Die wens staat bij iedereen bovenaan het lijstje, maar contacten leggen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ook zijn ze even weg uit de dagelijkse sleur en hebben ze afleiding van hun zorgen. Maar het is beslist geen eenrichtingsverkeer, want ook voor de deelnemende Nederlanders blijkt het keer op keer een verrijkende ervaring. Er worden verhalen, recepten en foto's gedeeld, er wordt gelachen en er ontstaan vriendschappen.
Alie Dijkstra, projectleider Vluchtelingen bij Present: 'Bijna alle deelnemers komen enthousiast terug. Nederlanders vinden de openheid van de vluchtelingen vaak heel bijzonder. En de vluchtelingen waarderen de gastvrijheid en de vriendelijkheid enorm.'

Voorkeuren
De matches worden gemaakt op basis van opgegeven voorkeuren. De vluchtelingen kunnen vanaf 16 uur worden gehaald bij het AZC aan de Vriezenveenseweg. Statushouders komen meestal met eigen vervoer. Voor meer info en aanmelding: www.presentalmelo.nl/meet-eat. Telefonisch aanmelden kan bij Alie Dijkstra, tel: 06-14294984