Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Wie wint de Stadsprijs dit jaar?

ALMELO - Eens in de twee jaar wordt de Almelo Stadsprijs uitgereikt en binnenkort is het weer zo ver. Nog tot 6 november kunnen inwoners aangeven waar zij de prijs; een oorkonde, sculptuur en geldbedrag van 3.000 euro, aan gegeven zien worden. Dit kan een persoon zijn, maar ook een onderneming of organisatie. Het geldbedrag moet ten goede komen aan een doel dat de Almelose samenleving verrijkt.

De Stadsprijs is bedoeld voor een structurele bijdrage die Almelo mooier of leuker maken in de breedste zin van het woord. Iedereen die hier een bijdrage aan levert komt in aanmerking voor de prijs. Dit kan daarom een organisatie of onderneming zijn, maar ook een individu kan soms veel toevoegen aan de samenleving. Daarom kunnen zij ook genomineerd worden. De nominatie gebeurt op basis van inzendingen van inwoners zelf. Zij kunnen iemand voordragen die volgens hen een structurele, positieve bijdrage levert aan de Almelose samenleving met een evenement, dienst of project.

Nomineren
Inwoners van Almelo kunnen tot en met woensdag 6 november 2019 een kandidaat voordragen. Dit kan online via www.almelo.nl/stadsprijs. Ook kunnen inwoners een voordracht indienen via de post. Dit kan naar: Commissie Stadsprijs 2019 t.a.v. Milly Hahyary Antwoordnummer 131, 7600 VB Almelo. De voordracht dient naast de naam en contactgegevens van de inzender en van degene die wordt voorgedragen, ook de reden(en) voor de voordracht te bevatten. De Stadsprijs bestaat uit een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen, een bedrag van 3.000 euro en een oorkonde. De winnaar mag zelf de bestemming van het bedrag bepalen, zolang het geld maar ten goede komt aan de Almelose samenleving.

Onafhankelijke commissie
De nominaties zullen vervolgens worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Voor 2019 bestaat de commissie uit Peter van der Hout (voorzitter), Cobi Noordhoff, Marianne Wessels, Brian van Loo, Gabriƫl Urucoglu en Joost Tiemersma. De vorige keer dat de Stadsprijs werd uitgereikt was in 2017. Toen ging de prijs naar Het Huis van Katoen en Nu. De keer daarvoor, in 2015, was Heracles de winnaar.