Afbeelding
Foto:

Grote prestatie in het kleine Bornerbroek

BORNERBROEK - Bijna 4.000 euro! Dat is de voorlopige tussenstand van een sponsorloop die de kinderen van de Stephanus basisschool in Bornerbroek afgelopen week hielden om geld bijeen te brengen voor de ontwikkeling van een draadloze saturatiemeter voor Mees Geerts. Mees is een Bornerbroekse jongen van 1,5 jaar die lijdt aan een zeer zeldzame aandoening.

Mees is het broertje van Isa, Lis en Bas die allen op de Bornerbroekse basisschool zitten. Mees mist een stukje op een chromosoom en heeft daardoor een slappe luchtpijp en kan moeilijk ademhalen. Ook krijgt hij geregeld epileptische aanvallen. Met een saturatiemeter is het mogelijk deze aanvallen snel op te merken. Nu Mees begint te kruipen en te rollen raakt hij steeds verstrengeld in de snoeren van het apparaat. Daarom is de stichting aMEESing opgericht om geld bijeen te brengen waarmee een draadloze saturatiemeter ontwikkeld kan worden.

Mooi initiatief
Het waren de klasgenoten van zus Isa die vorig jaar met het idee voor de sponsorloop kwamen. En afgelopen woensdag was het zover. Alle 205 kinderen van de school en hun leerkrachten liepen een parcours rond de school en brachten zo zeker 4.000 euro bij elkaar. Omdat nog niet alle gelden binnen zijn wordt dat bedrag de komende dagen nog overtroffen. "Wat een geweldige dag," reageerde een blije vader Mark Geerts na afloop. "We zitten nog een beetje na te beven van het bedrag wat is opgehaald. Ongelofelijk. We hebben er geen woorden voor." Meer informatie over de actie 'aMEESing' is te vinden op www.ameesing.nu