Afbeelding
Foto:

Supermarkten zamelen in voor goed doel

ALMELO - De komende maanden steunen de 4 PLUS Supermarkten in Almelo het goede doel van de Stichting KiKa. Wie boodschappen doet bij een van de 4 PLUS supermarkten in Almelo en daar ook de lege flessen en lege bierkratjes naartoe brengt, kan het statiegeld doneren aan KiKa.

De emballage-actie loopt van dinsdag 1 oktober t/m zaterdag 30 november bij PLUS Van Limbeek (Bornsestraat 46-48), PLUS Wemekamp (Vriezenveenseweg 84), PLUS Schuldink (Eskerplein 11) en PLUS Brughuis (Stadionlaan 30). De actie is op touw gezet door Rens Reinders en zijn vader Richard. Rens werd in 2015 op 10-jarige leeftijd geconfronteerd met kinderkanker maar liet het er niet bij zitten. Na de behandelingen is Rens zich gaan inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Want KiKa besteedt het geld aan onderzoek gericht op minder pijn en strijd en meer genezing en kwaliteit. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker en helaas wordt een kwart van die kinderen niet meer beter. En wie geneest kan op latere leeftijd bijwerkingen krijgen van de zware behandelingen.

Bijzondere tocht
Rens en zijn vader fietsen tussen 21 en 27 juni 2020 met KiKa Bicycle Club de 'Giro di KiKa', een etappekoers in het hart van de Italiaanse Dolomieten met 5 uitdagende bergetappes. Tot die tijd zamelen zij zoveel mogelijk geld in om KiKa te steunen. Door het statiegeld te doneren bij een van de 4 PLUS Supermarkten in oktober en november 2019 wordt het onderzoek naar kinderkanker gesteund!