Afbeelding

Heracles verslaat FC Emmen en wint zo al vier van vijf duels

ALMELO - Heracles Almelo heeft afgelopen weekend gewonnen van FC Emmen. Op Erve Asito waren de Almeloërs met 2-0 te sterk. Cyriel Dessers was in de eerste trefzeker en zag in de tweede helft Keziah Veendorp een eigen doelpunt maken.

In de beginfase waren er voor beide ploegen wat kleine kansen. De eerste grote mogelijkheid kwam op naam van Joey Konings, die zijn poging door Dennis Telgenkamp over het doel getikt zag worden. Ook Robin Pröpper was niet veel later nog dichtbij. Op een voorzet van Silvester van der Water brak Cyriel Dessers uiteindelijk de ban.

Sterk Heracles
Heracles bleef de bovenliggende partij. In de tweede helft werd het spel beloond met een tweede treffer. Een voorzet van Lennart Czyborra werd door Keziah Veendorp achter zijn eigen doelman gewerkt. Heracles Almelo kreeg meer en meer ruimte, maar ondanks enkele kansen liep de score niet verder uit. De winst betekende voor Heracles Almelo de vierde in vijf wedstrijden. De ploeg van trainer Frank Wormuth bezet met 14 punten uit 9 wedstrijden de zevende plaats op de ranglijst en speelt na de interlandperiode een uitwedstrijd tegen Feyenoord.