Ontdek Virtual Reality in Almelo

ALMELO - In samenwerking met vele maakplaatsen in heel Twente organiseert Tetem deze herfstvakantie een serie high tech workshops. Kinderen van 8 tot 12 jaar kennis maken met "Virtual Reality". Ze kunnen zelf programmeren, er samen aan bouwen en zo de beste ideeën ontwikkelen voor hun eigen virtuele wereld. Tijdens deze workshops ontdekt de Twentse jeugd de magische wereld van VR.

Op donderdag 24 oktober zijn er twee workshops in de Bibliotheek Almelo, van 11.00 tot 12.30 uur voor kinderen van 8 tot 10 jaar en van 14.00 tot 15.30 uur voor kinderen van 10 tot 12 jaar. De jonge groep gaat samen een virtuele wereld bouwen. Zet een VR bril op en treed binnen in een wereld die je zelf kan vormgeven. Wie heeft de beste ideeën voor een virtuele wereld? Kom langs om te experimenteren met VR. Kinderen tussen 8-10 jaar plaatsen voorgeprogrammeerde objecten in een virtuele omgeving.
De workshop voor10 tot 12 jaar: Bouw en programmeer een virtuele wereld! Zet een VR bril op en treed binnen in een wereld die je zelf kan vormgeven. Kinderen tussen 10-12 jaar programmeren zelf via CoBlox objecten en plaatsen deze in een virtuele omgeving, waardoor deze ook interactief wordt.

Aanmelden
Geef je op voor een van de workshops en ervaar hoe je zelf een virtuele wereld kunt bouwen of programmeren. Deelname is gratis! Opgeven kan via de website van de bibliotheek. www.bibliotheekalmelo.nl