Afbeelding
Foto:

Liedjesmakersfestival in theater Hof 88

ALMELO - In 2009 vroeg Kunst en Cultuur Overijssel aan Podium Paco Plumtrek om in Almelo een nieuw festival te ontwikkelen. Een bijzonder en intiem festival werd al snel een succes en krijgt nu steeds meer erkenning buiten de Nederlandse grenzen. Het programma bestaat uit een combinatie van bekende namen en wat aan de rafelranden van de Nederlandse muziekscene onstaat, de mooiste liedjesmakers, bands, akoestisch en elektrisch, innemende duo's en prachtige solisten.

Deze editie op zaterdag 5 oktober is onder meer De Kift van de partij, met hun kruising van fanfare en punk, bekende gezichten op Oerol, en eerdere winnaar van de Zilveren Harp. Songfestivalwinnares Lenny Kuhr begeleid door Reinier Voet en Mischa Kool met een arsenaal aan prachtige nieuwe en oude liedjes. De fantastische Amerikaanse bluesgitarist Chris Smither, al 30 jaar één van Paco's grootste helden, en nu dan toch eindelijk in Almelo te zien. Het zeer vermakelijke en persoonlijke Van Piekeren, die laten zien dat je nooit te oud bent om door te breken. New Face in Hell, vet en spraakmakend uit Almelo, met teksten die voor de burgemeester geschreven zouden kunnen zijn. Almelo is deze keer sowieso goed vertegenwoordigd, met erg veel jong talent.

Veel te beleven
Voor elk wat wils staat in een parallel programma zoetgevooisd tegenover rauw en ruig. Zo weet Ottoboy the-one-man-trashband in zijn eentje de Kapel om te toveren in één grote bak herrie terwijl andere bezoekers kippevel krijgen van de bijzonder harmoniën van het betoverende duo SLAA. Zo wandel je wat rond door dit prachtige kleine theater waar je van de ene verbazing in de ander valt tijdens een doorlopend programma in alle zalen. De Kapel, de theaterzaal en de foyer, en bij goed weer ook buiten, op het vloerkleed van Paco Plumtrek. Voor de jongste bezoekers is er het kinderatuljee van Almelose kunstenaar Rob Koenders tussen 14.30 en 17.00 uur.

Kaarten
Aanvang 15.00 (deur open om 14.30). Einde 24.00 uur. Theater Hof 88 is te vinden aan de Elisabethhof 4. Tickets zijn te bestellen via de website en aan de kassa van Hof 88. Tot 16 jaar is de entree gratis. Kijk voor meer informatie: www.pacoplumtrek.nl. Het liedjesmakersfestival wordt gesponsord door het Cogasfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Roggekamp/Peitschfonds