Afbeelding
Foto:

Almelo's Beste Buren
in het zonnetje gezet

ALMELO - Een goede buur is beter dan een verre vriend, zo gaat het bekende spreekwoord. En als je dan een buurman hebt als Nico Schipper is het helemaal aangenaam wonen. Afgelopen zaterdag werd hij in Almelo uitgeroepen tot 'Beste Buur 2019.

Hij is al jaren 'de metselspecie' in de straat, een verbinder, een animator en een 'stille kracht' die helpt waar nodig zonder poeha, aldus de jury. Maar liefst dertien buurtgenoten hadden hem voorgedragen voor de bokaal. Helaas kon hij zaterdag zelf niet aanwezig zijn bij de uitreiking, maar zijn zoon en dochter namen namens hem een dinerbon in ontvangst uit handen van burgemeester Gerritsen. Alle dertien nominaties waren voorzien van argumenten waarom Nico Schipper de Beste Buur Bokaal verdient. Een inzending viel extra op. Het was een gedicht waarin duidelijk werd wat hij voor de buurt en de buren betekent. De jury las het gedicht voor aan alle aanwezigen. Waarna het, gedrukt op een kunststof plaat, werd overhandigd aan de zoon en dochter van de heer Schipper.

21 nominaties
De Beste Buur Bokaal werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Almelo. Het eerste jaar leverde 15 nominaties op en dit jaar werden er 21 mensen genomineerd door in totaal 35 buren. Na Wierden, Hellendoorn en Almelo sloten dit jaar de gemeenten Borne, Hengelo, Oldenzaal, Enschede, Dinkelland, Twenterand en Rijssen-Holten aan. Dit leverde in totaal meer dan honderd nominaties op. In Almelo waren er vorig jaar 15 nominaties en dit jaar 35.

Almelose Beste Buren
In Almelo ontvingen alle genomineerden een bos bloemen en een persoonlijke kaart met daarop de redenen waarom zij een beste buur zijn. Bij deze argumenten lees en hoor je vooral het noaberschap terug in de hulp die mensen elkaar bieden. Dat de beste buur altijd voor anderen klaarstaat, dat hij/zij oog heeft voor de buurt en buren en nog veel meer. Bij een Beste Buur Bokaal gaat het om 'een stille kracht' die vaak voor iedereen klaar staat en daar geen ophef over maakt. Sint Joseph, Beter Wonen en de gemeente Almelo vinden het belangrijk dat juist deze mensen een keer openlijk waardering krijgen voor hun inzet en bijdrage aan een fijne woonomgeving.