Afbeelding
Foto:

Nieuwe website Almelo Sociaal

ALMELO - Deze donderdag werd de nieuwe website van Almelo Sociaal feestelijk onthuld. Wethouder Eugène van Mierlo had de eer om deze op ludieke wijze te onthullen in het kantoor aan de Grotestraat.

Soms komt iemand er even niet meer uit. Hij loopt vast met geldzorgen, zorgvragen of onbegrijpelijke brieven van de gemeente of de Belastingdienst. Almelo Sociaal helpt al deze mensen. Gratis, dankzij ruim zestig vrijwilligers. Maar hoe maak je als stichting nou goed duidelijk bij welke situaties je helpt? Hiervoor staan sinds donderdagmiddag op www.almelosociaal.nl alle situaties en de soorten hulp die de stichting biedt.

Voorkom vastlopen
De wet zegt dat Almelo er alles aan moet doen om hulp te geven als burgers vastlopen. Daarom is Almelo Sociaal enkele jaren geleden opgericht. Hierin komen de Kliënten Raad Almelo (KRA), de Belangengroep Gehandicapten Almelo (BGA), de ouderenbonden COSBO en de WMO-adviesraad bij elkaar. Vanwege het belang voor heel Almelo én voor de gemeente kreeg de wethouder van gezondheid, welzijn en wmo de eer de website te openen.

Lastig te vinden
De ervaring bij veel gemeenten leert dat inwoners vaak behoefte hebben aan een stukje advies en ondersteuning wat ook beschikbaar is, maar dat ze niet altijd weten hoe of waar ze dit precies kunnen krijgen. Er is immers een heel netwerk aan hulporganisaties, die ieder hun eigen ding doen. Door diensten en ondersteuning op een overzichtelijke, laagdrempelige manier aan te bieden moeten meer Almeloërs er gebruik van maken.