Workshop Creatief schrijven

ALMELO - Op woensdag 9 oktober organiseert de bibliotheek in Almelo een workshop creatief schrijven door Michelle Brouwer. Deze is van 19.00 tot 21.30 uur in de theaterzaal De Evenaar. Toegang is gratis.

Altijd al willen leren hoe je pakkende dialogen schrijft? Hoe je in een kort verhaal toch de karakters van je personages kunt laten zien? Of hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal? Doe dan mee aan de gratis workshop Creatief Schrijven, gegeven door schrijver Michelle Brouwer. Michelle Brouwer is een frisse, veelzijdige schrijver die zowel schrijft als voordraagt. Ze studeerde Creative Writing op ArtEZ en mocht zichzelf tot de dertien beste afstudeerders van 2016 rekenen. In 2017 werd ze Dichter op de IJssel en was columnist.

Workshop
In deze workshop behandelt Michelle de basis voor het schrijven van een kort verhaal (inhoud, stijl, structuur). Ze geeft handvatten voor de stijl en structuur van een verhaal door middel van verschillende opdrachten.

Schrijfwedstrijd
De provincie Overijssel biedt deze workshop aan in het kader van de schrijfwedstrijd 'Misversta(a)nd'. Deelnemers aan de workshop worden dan ook nadrukkelijk uitgenodigd het verhaal waaraan ze in de workshop gewerkt hebben in te zenden naar deze schrijfwedstrijd. Meer informatie hierover is te vinden op www.misverstaand.nl/schrijfwedstrijd.