Afbeelding

Heracles Almelo wint spannende derby van FC Twente

ALMELO - Heracles Almelo heeft in Enschede de derby tegen FC Twente met 2-3 gewonnen. Mauro Junior (2x) en Cyriel Dessers namen de treffers voor hun rekening. Aitor en Emil Berggreen scoorden namens de gastheren.

Heracles Almelo begon fel aan de wedstrijd maar moest na vijf minuten een tik incasseren toen Aitor werd weggestuurd na een steekpass van Javier Espinosa. De Spanjaard kwam oog in oog met Janis Blaswich en rondde koel af. Daarna volgden nog meer kansen voor FC Twente en zag de thuisploeg zelfs een doelpunt worden afgekeurd.

Onder controle
Heracles Almelo leek te snakken naar de rust maar sloeg ineens keihard toe. Cyriel Dessers kwam in de 41ste minuut oog in oog met Joël Drommel en schoof de bal keurig langs de doelman. Mauro Junior kreeg in de blessuretijd een afvallende bal knap onder controle en knalde van de rand van de zestien schitterend raak.

Mooie kansen
De thuisclub moest na rust gaan komen en Cyriel Dessers kreeg in de 74ste minuut al een kans op de 1-3. De Belg kreeg de bal bij deze gelegenheid niet onder controle. Mauro Junior sloeg tien minuten voor tijd wel toe. De Braziliaan trof het doel met een mooie kopbal.

Terugkomst
Na de overwinning was het enthousiasme bij de aanwezige Heraclieden in het stadion groot. De spelers namen uitgebreid de tijd te feesten met de duizend meegereisde fans. Bij terugkomst in Almelo werd de spelersbus door diezelfde supporters groots onthaald.