Afbeelding
Foto:

Positief sporten

WIERDEN - Sport en beweging dragen positief bij aan het opgroeien van kinderen in Wierden. Een goede ondersteuning van sportende kinderen is belangrijk voor zowel sportief succes als plezier in het sporten in de brede zin.

Op woensdag 9 oktober is er een interactieve avond voor trainers en ouders van sportende kinderen. Het thema dat dan centraal staat is: positief coachen in de sport. Wie kinderen heeft die op een sport zitten kan meepraten, maar ook vrijwilligers bij sportverenigingen en coaches en trainers zijn van harte welkom. De avond is van 20.30 tot 22.30 uur in het gemeentehuis in Wierden.

Goede sfeer
Een goede sfeer tijdens sportwedstrijden en trainingen, wie wil dat nu niet? Maar hoe kun je als trainer, vrijwilliger of ouder bijdragen aan een positief sportklimaat? Sport heeft twee gezichten: aan de ene kant positief en stimulerend, aan de andere kant soms onveilig, zoals discriminatie en pesten. Het effect van een positief of onveilig sportklimaat kan een grote impact hebben op het kind. Dit komt aan bod tijdens de interactieve avond over 'positief coachen in de sport'. De avond is bedoeld voor ouders van sportende kinderen en voor trainers en coaches van sportverenigingen en wordt verzorgd door LOES. De gemeente biedt deze avond aan in het kader van de Week van de opvoeding.