Afbeelding
Foto:

Almelo maakt zich op
voor sportief weekend

ALMELO - De voorbereidingen voor de komende Almelo Allee zijn inmiddels weer in volle gang. De zesde editie van dit gezellige hardloop-, wandel en fietsevenement zal volgende week zondag, 29 september, gehouden worden.

Almelo Allee is een uniek evenement met inmiddels zo'n 1.200 deelnemers die aan de start verschijnen. Op 1 mei opende de inschrijving al en inschrijven kan nog tot en met 26 september.

Iedereen in beweging
De opzet van Almelo Allee is zo breed mogelijk, met als doel om iedereen in Almelo mee te laten bewegen. Het evenement kent daarom ook diverse onderdelen voor jong en oud. Zo is dit jaar de tweede editie van de Ben Hulshof Scholencompetitie; tien scholen van basis- en middelbaar onderwijs namen afgelopen jaar deel met meer dan 250 jeugdige deelnemers. De organisatie hoopt dit jaar de 400 aan te tikken.

Veel onderdelen
Voor de wandelaars zijn er dit jaar twee tochten met drie afstanden. Zo is er de Graven Esch wandeltocht van 5 kilometer, maar ook de Preston Palace wandeltochten van 10 en 20 kilometer. Bij het hardlopen kiezen deelnemers uit afstanden van 1,5, 3, 5 en 10 kilometer of 10 engelse mijl. Ondernemers zullen weer in actie komen tijdens de Obifit Bedrijvenloop. Voor de fietsers kan er gekozen worden uit fietstochten van 20 of 40 kilometer, compleet met aparte jeugd- en volwassenentochten.

Randprogramma
Naast de start en finish van de Almelo Allee, vindt in het centrum van Almelo ook de jaarlijkse Sportmarkt plaats van 12.00 tot 17.00 uur op het centrumplein. Er zijn verschillende kraampjes met informatie over de vele diverse sporten en er worden clinics en demonstraties gegeven. De Sportmarkt is inmiddels een begrip geworden in Almelo, en trekt elk jaar weer een legio bezoekers naar de binnenstad. Kom kijken en laat je verwonderen door het brede sportaanbod dat de stad rijk is. Waan je in de wereld van de vechtsport, leer alles over duiken, sla een balletje op bij volleybal; het kan allemaal tijdens de Sportmarkt! Er staan maar liefst 27 verschillende sportverenigingen klaar om u te laten beleven hoe leuk sport en bewegen is!