Afbeelding
Foto:

Nieuwe burgemeester Wierden gaat op kennismakingstour

WIERDEN - Burgemeester Doret Tigchelaar werd op 17 juni benoemd tot nieuwe burgemeester van Wierden. De nieuwe burgemeester wil nu graag uitgebreid kennismaken met Wierden, Wierdense organisaties, ondernemers en inwoners. Kortom, er komt een heuse kenningsmakingstour aan!

Naast de drukke agenda die het burgemeesterschap met zich meebrengt, maakt ze graag tijd vrij voor nieuwe kennismakingen en ontmoetingen. Haar introductie binnen het Wierdense is in volle gang. De geplande bezoekjes, die de functie met zich mee brengen, aan bijvoorbeeld dorpsevenementen en activiteiten helpen hier zeker bij. Daarnaast zoekt zij ook actief naar andere contactmogelijkheden. Om verder te introduceren, maar vooral ook om te weten wat er leeft onder inwoners, organisaties en instanties.

Op pad
Zo gaat ze vanaf deze maand op pad met raadsleden. Niet met de gehele groep, maar met individuele raadsleden, op een door het raadslid gekozen tijdstip en locatie. "Ik vind het fijn om te weten wat de drijfveren en doelen van raadsleden zijn en ik ben nieuwsgierig naar de mens achter het raadslid, " legt burgemeester Tigchelaar uit.

Verder kennismaken
Naast dit onderdeel staat ook een nadere kennismaking met verenigingen en instanties op de agenda. "Natuurlijk lukt het niet om overal langs te gaan, maar binnen onze gemeentegrenzen zijn veel overkoepelende sportverenigingen en instanties. Hier schuif ik graag een keer aan bij een bijeenkomst of vergadering. Sfeer proeven en weten wat er speelt binnen verenigingen en instanties vind ik belangrijk," aldus de burgemeester. Misschien zijn er ook verenigingen die een nadere kennismaking met burgemeester Tigchelaar op prijs stellen. Zij kunnen zelf ook contact opnemen om dit aan te geven via c.valk@wierden.nl