Afbeelding
Foto:

Almelo verwelkomt nieuwe inwoners op 28 september

ALMELO - De gemeente Almelo verwelkomt op 28 september weer op feestelijke wijze de nieuwe inwoners die het afgelopen jaar naar de stad verhuisden. Voor de gemeente een leuke manier om inwoners kennis te laten maken met alles dat Almelo te bieden heeft.

Almelo telt zo'n 72.000 inwoners, waaronder ook weer een respectabel groepje dat het afgelopen jaar in Almelo is komen wonen. Bijvoorbeeld om samen met een Almeloƫr of Almelose te gaan wonen, voor het werk in de regio of misschien wel gewoon omdat Almelo een mooie, diverse stad is die veel te bieden heeft.

Onbekend maakt onbemind
De ervaring leert echter dat lang niet alle nieuwe inwoners ook direct goed de weg weten te vinden naar organisaties of alles wat de gemeente in de breedste zin te bieden heeft. En onbekend maakt onbemind; als mensen immers niet weten welke steun en activiteiten mogelijk zijn, komen ze ook minder snel over de drempel om er gebruik van te maken. De gemeente maakt er een leuke middag van op zaterdag 28 september. De nieuwe inwoners worden dan ontvangen om 10.45 uur in de hal van het gemeentehuis door burgemeester Arjen Gerritsen. De burgemeester hoopt hiermee natuurlijk ook vooral een vrolijk gezicht te kunnen geven aan een ambtelijke organisatie waar mensen wellicht minder affiniteit mee hebben.

Rondleiding
Aansluitend krijgen de nieuwe inwoners een rondleiding door zowel het stadhuis zelf als de binnenstad. Deze is de afgelopen jaren ook volop in beweging; zo werkt de gemeente momenteel aan het terugbrengen van water in de binnenstad, het aankleden van de binnenstad, terugdringen van leegstand en het stimuleren van levendigheid in de breedste zin.

Goodiebag
De nieuwe inwoners krijgen een goodiebag met onder meer een horecabon en twee kaarten voor een wedstrijd van Heracles. Ze sluiten de ochtend af in de koffiecorner van het stadhuis. Aansluitend is er van 14.15 uur tot 15.15 uur een rondleiding in het stadhuis voor alle andere inwoners van Almelo. Aanmelden kan via gemeente@almelo.nl.