Afbeelding
Foto:

Cursus valpreventie in Wierden

WIERDEN - In oktober start De Welle in samenwerking met fysiotherapeut Dirk Bulk weer met een cursus valpreventie.

De cursus is bedoeld voor iedereen die recent gevallen is, merkt dat hij of zij angstig is om te vallen of voor wie gewoon steviger op de benen wil staan. De cursus duurt 10 weken. In de eerste helft van de cursus worden uw spieren getraind door middel van specifieke oefeningen en een parcours vol lastige situaties, die u ook in het dagelijkse leven tegenkomt. Dit zorgt ervoor dat u meer kracht en stabiliteit krijgt in de benen en romp, waardoor u zelfverzekerder loopt. Ook leert u lastige situaties beter inschatten.

Tweede deel
In het tweede deel van de cursus leert u een aantal technieken die u kunt toepassen, mocht u onverhoopt toch een keer vallen. Ook leert u hoe u het beste weer kunt opstaan na een val. Naast de training in de praktijk, wordt er tijdens iedere bijeenkomst ook aandacht besteed aan de theorie. Hoe komt het bijvoorbeeld dat je vaker valt als je ouder wordt? En wat kunt u doen om een val in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen? Ook is er voldoende tijd voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips.

Informatie
De cursus start op 15 oktober met de laatste bijeenkomst op 17 december. Telkens van 14.30 tot 16.00 uur aan de Dokter G.H. Beensweg 21, Wierden. De cursus is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Wierden. Lukt het niet om zelfstandig naar De Welle te komen, dan kunt u gebruik maken van de vervoersdienst van De Welle. Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Stichting De Welle, telefoon 0546-571693 of stuur dan even een e-mail naar k.vdsteege@stichtingdewelle.nl.