Afbeelding
Foto:

Onderscheiding brandweervrijwilligers

ENTER - Deze maandag werden enkele brandweervrijwilligers van de kazerne in Enter geƫerd. Het was ook een moment van afscheid.

Deze week werd afscheid genomen van Antoon Slagers en Rudy Beldman. Antoon Slagers is ruim 25 jaar in dienst geweest als brandweervrijwilliger en ontving hiervoor een Koninklijke Onderscheiding. Ook werd na 15 jaar afscheid genomen van Rudy Beldman.

Jubilarissen
Naast het brandweerjubileum van Antoon Slagers, vierde ook Ben Slaghekke zijn 25 jarig jubileum. Jeroen ten Peze, Stijn Roetgering en Rob Schrooten vierden hun 12,5 jarig brandweerjubileum. Ook reikte de brandweer certificaten en diploma's voor behaalde opleidingen uit. "Ik ben trots maar ook zeker dankbaar voor de jarenlange inzet van deze brandweermensen", aldus Mark Groenen, teamleider Repressie. "Als je zoveel jaren actief bent voor de brandweer, is dat een prestatie die beloond mag worden." Burgemeester Doret Tighchelaar was aanwezig om de vrijwilligers te huldigen.

Groot belang
De Brandweer Twente is op dit moment ook bezig met een grootschalige wervingscampagne om voor 23 Twentse kazernes nieuwe mensen te vinden. Het vinden van lokale vrijwilligers die dichter bij de kazerne wonen en snel inzetbaar zijn heeft de prioriteit. Het is wel een uitdaging voor de brandweer om zoveel mogelijk lokale vrijwilligers te vinden, aangezien de eisen aan deze vrijwilligers ook steeds strikter zijn geworden.