Afbeelding
Foto:

Heraclieden wereldwijd in actie deze weken

ALMELO - Verschillende spelers van Heracles Almelo hebben in de afgelopen interlandperiode het shirt van hun land verdedigd. Van Burundi tot Brazilië, de Heraclieden kwamen wereldwijd in actie.

Duitsland onder 20 speelde met Lennart Czyborra in de gelederen twee interlands. In Duitsland werden de leeftijdsgenoten van Tsjechië met 4-2 verslagen. Czyborra speelde het volledige duel. Dat was niet het geval toen de Duitsers het enkele dagen later opnamen in en tegen Nederland. Tegen de ploeg van Heracles Almelo-teamgenoot Navajo Bakboord bleef Czyborra op de bank. De Duitsers versloegen Nederland met 1-2. In het Brabantse Uden stond Bakboord wel in de basis, maar hij moest in de blessuretijd van de tweede helft met twee keer geel en dus rood naar de kant.

Mauro Junior
De van PSV gehuurde Mauro Junior werd opgenomen in de olympische selectie van Brazilië. Het elftal voor spelers onder de 23 jaar won in São Paulo een oefeninterland met 2-0 van Colombia. De Heraclied kwam in de tweede helft binnen de lijnen. Afgelopen maandag stond opnieuw een oefenwedstrijd in São Paulo op het programma. Mauro Junior zag vanaf de bank hoe Brazilië met 3-1 won van Chili. Mohammed Amissi speelde met Burundi, het geboorteland van zijn moeder, twee wedstrijden in het kader van kwalificatie voor het WK in 2022. Een dubbele confrontatie met Tanzania eindigde in twee keer negentig minuten onbeslist. Zowel in Burundi als in Tanzania werd het 1-1. Strafschoppen brachten de beslissing, in het nadeel van Amissi en Burundi. Amissi kwam in het eerste duel als invaller binnen de lijnen. Bij de tweede wedstrijd begon de aanvaller in de basis. De Heraclied gaf bij beide doelpunten van Burundi de assist.

eSports interland
Ook op digitaal vlak mocht Heracles Almelo een international afleveren. eSporter Bryan Hessing maakte zijn debuut voor eOranje, de digitale tak van het Nederlands elftal. Met zijn teamgenoten moest Hessing net het onderspit delven met het nieuwe FIFA20.