Photography: Christoph BauerPostproduction: Wagnerchic – www.wagnerchic.com
Photography: Christoph BauerPostproduction: Wagnerchic – www.wagnerchic.com Foto: Delia Baum

Porsche maakt de stap naar de markt van de elektrische auto's

TWENTE - Vele automerken hebben de markt van de volledig elektrische auto's al betreden. De nieuwkomer op deze markt is Porsche. Deze introduceerde onlangs de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S.

Porsche wordt altijd gezien als de snelle auto en ook de elektrische variant maakt dit waar. De Taycan Turbo heeft 3,2 seconde nodig om van 0 tot 100 km/u te gaan en de Taycan Turbo S heeft daar nog minder tijd voor nodig, namelijk 2,8 s. Beiden hebben een topsnelheid van 260 km/u. Dit kan ook niet anders met overboostvermogen met Launch Control tot respectievelijk 680 pk en 761 pk. En dat allemaal zonder uitstoot van koolstofdioxide.

Capaciteit
De netto batterijcapaciteit van de accu van de Taycan Turbo en Taycan Turbo is 83,7 kWh en een verbruik van 26,9 kWh/100 km. Volgens WLTP-testcyclus is de actieradius voor beide uitvoeringen meer dan 400 km. Daarmee wordt deze Porsche toch meer dan een elektrisch stadsauto.

Uitstraling
Het ontwerp van de Taycan Turbo straalt al één en al snelheid uit. De afwerking kan in diverse kleuren en bij metallic zijn er zelf nog meer kleuren om uit te kiezen.

Prijskaartje
De Porsche Taycan Turbo en Taycan Turbo S is niet voor iedereen weggelegd. De consumentenadviesprijzen zijn 157.100 euro voor de Taycan Turbo en 191.000 euro voor de Porsche Taycan Turbo S.