Afbeelding
Foto:

Repair Café Almelo weer geopend deze vrijdag

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café Almelo staan op 6 september weer voor u klaar. Tussen half 1 en half 4 kunt u terecht in het Klussenhuis van Aveleijn in Almelo, Kruisweg 2, voor reparaties van uw spullen.

Het laatste Café van 23 augustus was niet gewóón druk, het was extréém druk. Maar liefst 27 reparaties kwamen voorbij. Het was de dag van de koffiemachines. Acht koffieapparaten werden binnengedragen. Daarbij de bescheiden Senseo, maar ook koffiewondermachines die malen, mengen, en schuimen. Alleskunners die niet terugdeinzen voor ristretto, espresso, macchiato, cortado of cappuccino. Dergelijke machines brengen de trotse eigenaars in extase, als ze werken, maar trots verandert in wanhoop als ze het laten afweten. Voor de Senseo heeft het Café een prachtige en slim ontworpen arterie-schaar aangeschaft. Deze schaar wordt gebruikt door chirurgen om bloedvaten af te klemmen op moeilijk bereikbare plekken in het menselijk lichaam. De reparateurs van het Repair Café gebruiken hem om de magneet in het Senseo reservoir te manipuleren.

Diverse items
Maar er was meer dan koffie. Een grootmoeder kwam met een defecte Legotrein voor haar kleinzoon. Oma was blij toen ze het treintje weer zag lopen. De eigenaresse van een Samsung tablet was op de koffie gekomen doordat haar zoon het presteerde om een Apple stekkertje in het oplaadstation van de Samsung te persen. Helaas. Een nieuwe connector voor de Samsung, te bestellen voor enkele euro's, zal uitkomst brengen.

Gezelligheid
Ondertussen werd er gezellig koffie gedronken in het Café. Wat te doen met een stofzuigerslang waar de kop af gedraaid is? Herman weet raad. Bertus repareert een roze ladyshave en test haar op zijn harige onderarm. Ook een blender kwam op tafel. Een test van deze fraaie keukenmachine klonk als het opstijgen van een F16. Een papierversnipperaar had zich verslikt en werd weer in orde gebracht. Een TV was tijdens het transport beschadigd geraakt. Een tinnen kandelaar werd naadloos gelijmd. En verder waren daar een cassettedeck, een boormachine, een rijstkoker, naaimachines en de onvermijdelijke stofzuiger. Het was goed toeven in Repair Café Almelo. De klanten genoten van hun bakkie en waren trots dat ze via het Repair Café konden bijdragen aan een duurzaam Almelo.

Weggooien, NEE!
Kom met uw reparaties naar het Repair Café op 6 september. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven. Het motto van Repair Café Almelo is: "Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!" Voor reparaties betaalt U een vrijwillige bijdrage. U kunt op een vrijdagmiddag slechts 1 apparaat ter reparatie aanbieden. ?De vrijdagmiddagen waarop Repair Café Almelo is geopend vindt u op www.repaircafealmelo.nl Volg de activiteiten op Facebook @repaircafealmelo.nl