Voorbereiding Winters Almelo in volle gang

ALMELO - Stichting Almelo Events is volop aan het voorbereiden van Winters Almelo om straks in december het centrum van Almelo weer goed in de kerstsfeer te zetten. Het is inmiddels een traditie om in de dagen voor Kerst de Koornmarkt om te toveren tot een gezellig Kerstplein.

Kenmerkende activiteiten zijn daar de verkoophuisjes, de sprookjestuin, de reuzekerstboom, live kerstmuziek en andere attracties. En natuurlijk is er ook dit jaar weer de Kerstparade, een jaarlijks groeiende stoet van bekende sprookjes- en stripfiguren, die de bezoekers op hun manier een vrolijke kerst wensen. Dit alles vindt plaats op 14 en 15 december 2019. Een tweede opvallend onderdeel van Winters Almelo is het Kerstkorenfestival, dat dit jaar op zaterdag 21 december plaatsvindt. Koren, die in die decemberperiode hun eigen kerstrepertoire hebben ingestudeerd, willen die inspanning natuurlijk ook graag zoveel mogelijk ten gehore brengen aan een groot publiek.

Deelnemers welkom
Stichting Almelo Events nodigt koren en zanggroepen uit Twente uit om op deze zaterdag te komen zingen in Almelo en zich door een deskundige jury te laten beoordelen, die uiteindelijk de drie beste koren met het meest aansprekende kerstrepertoire kiest. De jury kent deskundigen op het gebied van (koor)zang, maar ook vertegenwoordigers, die vanuit de optiek van het luisterpubliek oordelen. Koren/zanggroepen met een uiteenlopend genre zijn van harte welkom om aan dit festival deel te nemen om zo een bijdrage te leveren aan de kerstsfeer in de binnenstad van Almelo. Voorwaarde is wel dat men een repertoire brengt, dat aansluit bij de kerstsfeer, die we willen realiseren. Koren die hierin geïnteresseerd zijn kunnen een mail sturen naar info@almeloevents.nl.