Afbeelding
Foto:

Reünie tafeltennis De Trefhoek

ALMELO - Aanstaande zaterdag 7 september organiseert Tafeltennisvereniging De Trefhoek een gezellige reünie voor al haar oud-leden. In het eigen clubgebouw aan de Fabrieksstraat 2, op het Sluitersveld in Almelo, van 19.00 – 23.30 uur.

Dit jaar bestaat de vereniging precies 49 jaar. Reden genoeg voor een feestje! Waarom wachten tot je 50 bent? Aanmelden is verplicht en kan via de facebookpagina van de club of per email: ttvtrefhoek@gmail.com.

Nederlands Kampioen
In 49 jaar tafeltennis op het Sluitersveld is er heel veel gebeurd. TTV De Trefhoek was ooit een belangrijke speler binnen de nationale competities. Liefhebbers uit de hele regio trokken zaterdagmiddag naar de hal in Almelo om te genieten van de kunsten van geweldige spelers waarvan Gert Kobes, meervoudig Nederlands kampioen, misschien wel de bekendste was. Maar ook in de regionale competitie speelde De Trefhoek een belangrijke rol. In de bloeiperiode van de sport én de club schreef de vereniging meer dan 20 seniorenteams in. Ook de jeugdafdeling leverde het ene na het andere talent af en trok door heel Nederland voor wedstrijden en toernooien.

Rebels
Ook in de Twentse competitie deed TTV De Trefhoek van zich spreken. Een van de beroemdste verhalen is die van de Curleteers. Een bescheiden team dat maar bleef promoveren na de massale aanschaf van een bijzonder soort batje, waarvan betwist werd of het wel gebruikt mocht worden in de competitie. Het zou in de magnetron worden opgewarmd voor de wedstrijden… Het leverde de club een beetje rebels imago op. Het clubhuis puilde uit. Ook tijdens de beroemde kaartavonden en de vele toernooien die de club organiseerde. Regelmatig ging De Trefhoek op avontuur naar een toernooi ergens in 't land.

Goede oude tijd
Inmiddels heeft ook TTV De Trefhoek, zoals zoveel sportverenigingen, het lastig. De verhalen zijn bekend. Iedereen is druk druk druk. De jeugd werkt liever, in plaats van sporten. Reden te meer om nog eens lekker terug te kijken op die goeie, ouwe tijd. Nog één keer de verhalen van vroeger ophalen en die ene anekdote lekker nog eens delen. Aanstaande zaterdag, vanaf 19.00 uur. Aan alle oud-leden - en dat zijn er heel veel - de oproep: Komt allen. Meld je wel even aan via bovenstaande mogelijkheden.