Derde seizoen van de Lichtkring

ALMELO - In september gaat het derde seizoen van de Lichtkring, aan de Beethovenlaan 10 te Almelo, van start. De eerste activiteit van dit seizoen is op donderdag 19 september, 20-22 uur: een avond rond het thema 'bomen' met gedichten, muziek en stilte De activiteiten zijn open voor iedereen die interesse heeft.

De Lichtkring is een werkplaats voor spiritualiteit: een plek voor stilte, bezinning, ontmoeting en creativiteit. Hier gaat het niet om de snelle vragen die meteen een antwoord moeten krijgen. Hier gaat het om de trage vragen die tijd nodig hebben en waar je mee moet leven voordat je iets van een antwoord vindt. In De Lichtkring oefenen we in aandachtig leven, in stilte, in verwondering.

Activiteiten
Twee en een half jaar geleden zijn Monica Schwarz en Siebe Hiemstra met hun activiteiten gestart. Elke maand zijn er enkele activiteiten, met name op donderdagavonden en op zaterdagochtenden. De activiteiten zijn divers: er zijn gespreksavonden, creatieve bijeenkomsten, bezinningswandelingen en aandachtsmeditaties bij een thema. Het aantal deelnemers varieert, maar is nooit erg hoog omdat daar niet genoeg ruimte voor is. En dat is maar goed ook, want dan zou het karakter van de activiteiten ook veranderen. Deze setting, in kleine kring, versterkt de verbondenheid die je met elkaar ervaart. De activiteiten in de Lichtkring zijn voor iedereen. Deelnemers betalen 5 euro per activiteit als bijdrage aan de onkosten. Meer informatie: veelstemmiglicht.nl (activiteiten in De Lichtkring, Aardse meditaties) Aanmelden kan via veelstemmiglicht@gmail.com of telefonisch 0546 840484.