Afbeelding
Foto:

Tweede weekend van september: Almelo op 't Rabat

ALMELO - Het tweede weekend van september is in aantocht en dat betekent dat het tijd is voor "Almelo op 't Rabat" met op zaterdag 7 september het internationale straattheater en op zondag 8 september "Uit in Almelo", de start van het winterseizoen voor de culturele verenigingen in Almelo in combinatie met de WAK (Week van de Amateurkunst).

Het wordt weer een dynamisch weekend, waarin veel artiesten hun bijzondere talenten willen delen met het publiek. De bezoekers aan Almelo op 't Rabat zullen worden verrast door de afwisseling in voorstellingen. Op zaterdag speelt het festival zich af in het centrum van Almelo vanaf de Oranjestraat tot aan het Amaliaplein en op de zaterdagmarkt (Marktplein en Corridor).

Internationaal
Straattheaterfestival

Zaterdag 7 september komen er negen internationale theatergroepen naar Almelo om hun voorstellingen in het centrum te verzorgen. Een internationaal gezelschap van negen theatergroepen zal de bezoekers in het centrum vermaken met vierentwintig verrassende voorstellingen. Het volledige programma, de locaties en tijden van de voorstellingen kunt u vinden op: www.almeloevents.nl of op de Facebooksite van Almelo Events. Dus let op: zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur loopt u het risico op 't rabat te geraken. Laat u verrassen in het centrum van Almelo en op de weekmarkt. De straat als speelveld voor het theater, laagdrempelige cultuur voor jong en oud en volledig gratis.

Uit in Almelo
Op zondag 8 september vindt tussen 13.00 en 17.00 uur 'Uit in Almelo' plaats met een liveprogramma op de Koornmarkt. Het is dan tevens Koopzondag in het centrum van Almelo. Naast de muziek- en danspresentaties is er de Kunst-/informatiemarkt waar Almelose culturele verenigingen en kunstenaars zich zullen presenteren. Zo zullen er kunstkramen zijn van verschillende Almelose kunstenaars. De WAK (week van de amateurkunst) en "Uit in Almelo" trekken gezamenlijk op om de amateurkunst in Almelo voor het voetlicht te brengen. De WAK beperkt zich niet tot het weekend, maar loopt door in de week nadien. Naast deze muzikale en dansprestaties op zondag vindt u in het centrum kramen van beeldende kunstenaars, zoals de Peinturisten, Galerie Het Baken, de Klodderstee en vele anderen. Evenals voorgaande jaren zal er een voorleesstand zijn van de Openbare Bibliotheek Almelo op de Wubbo Ockelsbank in Grotestraat-Zuid. Ook zal het Stadsmuseum zich presenteren via één van de informatiekramen.

Stichting Almelo Events zorgt met dit uitgebreide programma voor een weekend met veel reuring in de stad en met een grote diversiteit aan kunst. Verwonderen en bewonderen onder het motto: in Almelo is altijd wat te doen!