Afbeelding
Foto:

Zonnebloem op zoek naar vrijwilligers

WIERDEN - Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor veel lokale activiteiten. Ook de Zonnebloem-afdeling van Wierden kan wel wat meer helpende handen gebruiken.

De Zonnebloem organiseert regelmatig leuke activiteiten voor onder meer senioren, uiteenlopend van een stamppotbuffet tot busreisjes buiten de gemeentegrenzen. Daarnaast gaan vrijwilligers ook bij de mensen thuis langs of met individuele mensen op stap. Het doel is om mensen actief te houden; dit draagt bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid.


Meer vrijwilligers
Door de vergrijzing is ook de vraag naar activiteiten en bezoek van de Zonnebloem toegenomen. Tegelijk is het aantal vrijwilligers juist aan het dalen; de vrijwilligersgroep is al wat ouder en daarom stoppen mensen uiteindelijk als vrijwilliger. Tegelijk is de instroom van jonge vrijwilligers nihil. Onder meer doordat zij ook vaak druk zijn met gezin, werk en andere verplichtingen. Er dreigt dus een groot tekort te ontstaan, waardoor de dienstverlening van de Zonnebloem onder druk komt te staan. Meer informatie over de werzaamheden van de Zonnebloem is ook te vinden op www.zonnebloem.nl/wierden