Afbeelding
Foto:

Braderie in de Nieuwstraat

ALMELO - Dat de Nieuwstraat misschien wat negatiever op de kaart stond, is definitief verleden tijd. De grote metamorfose van de straat in 2018 en 2019 heeft zowel het aanzicht als de sfeer in de straat positief beïnvloed.

De straat is van juni 2018 tot april 2019 (gedeeltelijk) afgesloten geweest. In mei 2019 heeft burgemeester Arjen Gerritsen de straat weer geopend. De Nieuwstraat met de karakteristieke nog werkende korenmolen de Hoop ziet er weer prachtig uit. De ondernemersvereniging heeft dit aangegrepen om weer actief aan de gang te gaan. Er werd eind 2018 al een kerstmarkt georganiseerd, die ook direct druk bezocht werd. Ook de kleedjesmarkt in juni van dit jaar wist veel publiek te trekken. Het eerstvolgende evenement op het programma is de braderie van 13 en 14 september.

Opzet van de braderie
De braderie is vrijdag 13 september van 17.00 tot 21.00 uur en zaterdag 14 september van 15.00 tot 21.00 uur. De braderie begint bij Korenmolen de Hoop en loopt door tot Albert Heijn, een lang lint met aan beide zijden van de straat kramen. Er is ruimte voor maar liefst 180 deelnemers. De winkels in de straat hebben één of meerdere kramen in de straat en de overige kramen worden opgevuld met kramen uit andere branches. Daar tussendoor is ruimte voor muziek, dans en dergelijke. Ook de innerlijke mens heeft niets te klagen met de horecapleinen. Inmiddels hebben zich zo'n 60 kraamhouders aangemeld, komen er twee gezellige food-courts met allerlei lekkere dingen, podium met zang en dans, oldtimers, hete luchtballon. Voor dit evenement worden nog gemotiveerde deelnemers gezocht om bijvoorbeeld een kraam te bemannen. Kunt u maar één van beide dagen? In overleg is alles mogelijk!

Contact
Voor meer inlichtingen kan contact worden opgenomen met Henri Huiting via 0546-812729 of Justin Harings via 0546-816232 of justin@haringstweewielers.nl. Een kraam reserveren kan direct via nieuwstraatalmelo.nl/e/5/ en ontwikkelingen volgen kan via de Facebookpagina van Nieuwstraat Almelo.