Transgender én gelovig

ALMELO - Stadskerk De Bleek in Almelo organiseert op zaterdag 24 augustus weer een boeiende lezing. Vanaf 16.30 uur is Jolanda Molenaar aanwezig.

Een bijzonder thema komt aan bod: Wat betekent het transgender én gelovig te zijn? Jolanda Molenaar, aankomend transgender pastor, neemt u mee in het proces dat zij doormaakt. Als doopsgezind gastvoorganger en aankomend transgender pastor vertelt ze over haar afstudeeronderzoek, de worsteling van transgenders met geloofsvragen en over het boek waaraan zij meewerkte onder andere over vragen rond transgender (zorg), pastoraat, liturgie, transtheologie, bijbelinterpretatie en kringwerk.


Kom ook
Deze boeiende lezing start op 24 augustus om 16.30 uur. Toegang kost 10 euro, inclusief een hapje en drankje na afloop. Leden en donateurs van de VVG krijgen 2,50 euro korting. Voorafgaand aan de lezing is stadskerk "De Bleek" geopend van 14.00 – 16.00 uur. Gastvrouwen en -heren ontvangen de bezoekers met koffie, thee en watertjes. De muziek wordt verzorgd door Eef Westenberg op het orgel. In de achterzalen is de duo-expositie voor één van de laatste keren te bekijken van Tine Welter, gedichtschilderijen en Elly Kok – Riep, vlinderfoto's. In de gedenkhoek kunnen bezoekers een kaars branden en in de stiltehoek liggen diverse teksten die uitnodigen tot nadenken en bezinning. Kortom een prima plek om te vertoeven voorafgaand aan de lezing.