Afbeelding
Foto:

Dikke Banden Race in Almelo

ALMELO - Het is elk jaar weer een enorm festijn: de Decathlon Dikke Banden Race, die inmiddels is uitgegroeid tot de grootste van Nederland.

Tijdens de 37ste Profronde van Almelo, vrijdag 30 augustus, is het parcours dat de profrenners 's avonds afleggen 's middags eerst (deels) het terrein voor de jongste fietsers. Kinderen tot en met 12 jaar mogen op een gedeelte van de route hĂșn rondjes rijden op een fiets met dikke banden. Opa's, oma's, ouders, vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte uitgenodigd om de kinderen aan te moedigen.


Prijzen
Voor de winnaars zijn er een beker, felicitaties van de rondemiss en een ritje in een cabriolet over het wielerparcours. Alle kinderen uit Almelo en omgeving mogen deelnemen, mits ze kunnen fietsen en geen lid zijn van een wielervereniging. Alleen de kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen meedoen voor een beker en meedingen naar een finaleplaats in de landelijke Decathlon Dikke Banden Race.


Veiligheid
De Dikke Banden Race, gesponsord door Decathlon, wordt gereden onder de vlag van de wielerbond KNWU. Decathlon zorgt voor shirtjes, rugnummers en medailles. Voor kinderen die geen eigen helm hebben, zijn er helmpjes beschikbaar. Volgens de voorschriften in het reglement moeten alle jonge renners een helm dragen. De deelnemers worden ingedeeld bij leeftijdsgenootjes; 7- en 8-jarigen vormen een categorie, de 9- en 10-jarigen en de 11- en 12-jarigen. De eerste race is om 16.30 uur, de laatste deelnemer finisht rond 17.15 uur. De huldiging en de rondrit over het parcours volgen direct daarna. Publiek kan na de Decathlon Dikke Banden Race gewoon blijven, want dan rijdt de reclamekaravaan het parcours op. Vanuit de voertuigen worden surprises gegooid.