Afbeelding
Foto:

Jury bekend van de Herman Krikhaarprijs

ALMELO - Dit jaar wordt voor de elfde keer de Herman Krikhaarprijs uitgereikt en voor de tweede keer zal dat plaatsvinden in de kunsthal van Hof 88 met een mooie expositie van werken van deelnemende Almelose kunstenaars.

De Herman Krikhaarprijs is de officiƫle kunstprijs van Almelo. Deelnemen kunnen beeldende kunstenaars, die woonachtig zijn in Almelo of daar zijn of haar beroepspraktijk (bijvoorbeeld: atelier) hebben. Daarnaast moeten ze een afgeronde studie op het gebied van de beeldende kunsten hebben doorlopen of een jarenlange actieve beroepspraktijk kunnen aantonen. De winnaar van de Herman Krikhaarprijs ontvangt een vrij te besteden werkbudget van 500 euro voor zijn of haar kunstenaarschap. Kunstenaars kunnen zich het hele jaar opgeven om deel te nemen aan de prijs.

Jury voor 2019
Marcel Mulder, Beleidsmedewerker Cultuur Oldenzaal en tentoonstellingsmedewerker Oldenzaal en Deventer, Edwin Bosch, Mixed Media & Cartonist en producer uit Amsterdam, Erlinde Stephanus, kunstschilder en Mixed Media in Winschoten.

Programma
De expositie is van 19 tot en met 27 oktober 2019, de jury komt bijeen op 19 oktober voor beraad en de prijsuitreiking is op 20 oktober om 16.00 uur.