Afbeelding
Foto:

Wierdense Veld toegankelijk

WIERDEN - De Hortmeerweg in natuurgebied Het Wierdense Veld van Landschap Overijssel is sinds maandag 15 juli weer vrij toegankelijk. Dit pad werd voor het vierde achtereenvolgende jaar tijdelijk afgesloten wegens een broedgeval van een paartje kraanvogels.

Eind februari werd het kraanvogelpaar gesignaleerd. Nadat er een sterk vermoeden was dat het paar op eieren zat, is in overleg met de gemeente Wierden de Hortmeerweg afgesloten. Dit was nodig om de kraanvogels, die van nature erg schuw zijn, alle rust te gunnen hun jongen groot te brengen. Na enige tijd vertoonden de ouders zich op naastgelegen landbouwgronden en bleken er twee jongen uit de eieren te zijn gekropen.


Waardering
Landschap Overijssel spreekt haar waardering uit voor het begrip en respect dat de bezoekers van het Wierdense Veld toonden voor de tijdelijke afsluiting van de Hortmeerweg en wil dan ook iedereen hiervoor bedanken. Vanaf heden is het terrein weer opengesteld voor publiek en kan er weer volop genoten worden van dit bijzondere Natura2000-gebied.


Veel te zien
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de Provincie. Kijk op: www.landschapoverijssel.nl.