Afbeelding
Foto:

Werk N35 schiet mooi op

WIERDEN - Het is deze weken wel even afzien voor de wegwerkers, maar ze hebben het er graag voor over om de Nederlandse wegen in tiptop conditie te houden. Zo voor de bouwvakantie worden opvallend veel wegwerkzaamheden uitgevoerd.

Voor de automobilist is het eveneens even afzien met de vele omleidingen en bijbehorende extra reistijd. Momenteel neemt Rijkswaterstaat de N35 tussen Raalte en Wierden op de schop. Op 15 juli begonnen de werkzaamheden en de laatste taken worden op maandag 5 augustus afgerond.


Werkzaamheden
Rijkswaterstaat vervangt het asfalt door geluiddempend asfalt en plaatst onder andere reflectorschildjes en paaltjes in de berm om de rijbaanscheiding duidelijker te maken. In de Salland-Twentetunnel worden hitteproeven uitgevoerd. Aanleiding voor de proeven is onderzoek in opdracht van Rijkswaterstaat van medio 2017. Uit dit onderzoek bleek dat bij een viertal Rijkstunnels die na 2008 zijn opgeleverd – in geval van een extreem grote brand (van een omvang die zich in Nederland nog nooit heeft voorgedaan) – er sprake kan zijn van een verminderde brandwerendheid van beton. De tunnels zijn veilig te gebruiken voor weggebruikers. Dat is vastgesteld op basis van analyses, advies van onafhankelijke deskundigen en overleg met betrokken hulpdiensten. In Nederland worden strenge eisen gesteld aan brandveiligheid. De N35 is nog tot en met maandag 5 augustus in beide richtingen afgesloten vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot de Grotestraat in Nijverdal.


Deze week
Ook deze week worden volop werkzaamheden verricht aan de N35 tussen Mariënheem en Nijverdal, inclusief Salland-Twentetunnel. De N35 is vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de Salland-Twentetunnel in Nijverdal volledig afgesloten in beide richtingen. Dit begon maandag en duurt nog tot vrijdag 2 augustus 06.00 uur.


Wierden
De N35 was van maandag tot en met woensdag vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de kruising met de N350 in beide richtingen afgesloten. Het daadwerkelijke wegvak van het regulier onderhoud lag echter tussen Nijverdal en Wierden in. De noord-zuid verbinding, de N347, vanaf en door Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen bleef wel beschikbaar.