Sportbedrijf Almelo start Meet & Move

ALMELO - Nederlanders sporten steeds meer, maar opvallend is dat zij vaker alleen of vrijblijvend in groepjes sporten. Half augustus start Sportbedrijf Almelo daarom met het aanbieden van meeting points voor individuen of groepen die willen bewegen.

"De laatste trends laten zien dat steeds minder mensen georganiseerd sporten en dat ongeorganiseerde sporten zoals wandelen, fietsen en fitness stijgen in populariteit." aldus Erik Busscher, directeur van Sportbedrijf Almelo. Om de ongeorganiseerde sport een standplaats te bieden, start Sportbedrijf Almelo half augustus met het aanbieden van een meeting point bij Het Sportpark Almelo en de IISPA; twee grote sportaccommodaties met voldoende parkeerruimte. Het Sportbedrijf biedt de mogelijkheid om hier af te spreken, om gratis te douchen en gratis gebruik te maken van een locker voor de waardevolle spullen. Na het sporten is er de mogelijkheid om nog gezellig na te zitten in het sportcafé.

Beweegaanbod
Sportbedrijf Almelo zal samen met de gemeente Almelo ook kijken naar het beweegaanbod in de stad. Kunnen er bijvoorbeeld goed verlichte loop- en/of wandelroutes worden aangelegd en nodigt de inrichting uit om in beweging te komen? Het openstellen van de sporthallen voor de ongeorganiseerde sport is een eerste aanzet om in te spelen op een veranderde sport- en beweegomgeving. Het uiteindelijke doel is om iedereen die redelijkerwijs in staat is om te bewegen, ook echt te láten bewegen. Daarom zet men ook in op onder meer het verbeteren van sportaanbod voor mensen met een beperking. Dit is een groep die helaas niet altijd welkom is of goede ondersteuning krijgt voor het sporten bij traditionele sportverenigingen.