Afbeelding
Foto:

Vraag op tijd paspoort en ID aan voor de vakantiedrukte

WIERDEN - De gemeente Wierden adviseert inwoners om op tijd hun nieuwe reis- / identiteitsdocumenten aan te vragen. Met de zomer in het vooruitzicht zien de gemeenten altijd bijzonder veel drukte in een relatief korte periode.

Om te lang wachten aan de balies te voorkomen is het verstandig om bij uw gemeente een afspraak te maken voor het aanvragen van de reisdocumenten. Voor het afhalen hebt u veelal geen afspraak nodig. De standaard levertijd voor een nieuw paspoort of identiteitskaart is vijf werkdagen, hoewel dit in de vakantieperiode fiks op kan lopen. Laat het dus niet tot op het laatst aankomen. Reisdocumenten die u nu aanvraagt zijn voor volwassenen 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar blijft het document wel 5 jaar geldig. Ook wanneer u een paspoort hebt dat nog wel geldig is, is het belangrijk om te controleren of u ook daadwerkelijk van en naar uw vakantieland mag reizen met dit document. Voor bepaalde bestemmingen moet uw document namelijk aanzienlijk langer geldig zijn dan de reisduur zelf; vaak zo'n zes maanden. Reist u buiten de EU? U moet dan altijd een paspoort hebben.


Aanvragen
Bij de gemeente Wierden is het loket Burgerzaken tot en met 23 augustus alleen 's ochtends geopend. U bent dan welkom van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Voor vragen bel: 0546-580 834. Of kijk op: www.wierden.nl/paspoort.