Afbeelding
Foto: Janiev Damhuis

Sportieve start
voor de zomer in Almelo

ALMELO - Het zal bezoekers van de binnenstad afgelopen weekend niet ontgaan zijn; er was veel gezelligheid en sportiviteit in de binnenstad. Met een mooi weekend markeerde Almelo de start van een sportieve zomer.

Er werden twee grotere sportactiviteiten gehouden. Zo werd zaterdag en zondag de DELA Eredivisie Beach gehouden in Almelo. Op het Marktplein werd een Centre Court gerealiseerd, met overige beachvelden van het Sportpark bij het zwembad. De organisatie was in handen van Sportbedrijf Almelo, in samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond. Almelo is de negende speelstad voor dit beachvolleybaltoernooi, eerder speelden zij in Breda, Heerlen, Utrecht, Heerenveen, Zutphen en andere plaatsen. Eind augustus is de afsluiting met het DELA NK Beach.

Sportief succes
Bij de mannen kreeg het duo Dirk Boehlé en Stefan Boermans het goud omgehangen, bij de dames gingen Esmee Priem en Puk Stubbe met de winst aan de haal. In de week voorafgaand aan dit weekend is het zand beschikbaar gesteld aan de inwoners van Almelo. Zo kregen honderden leerlingen van Almelose basisscholen beachvolleybalclinics, werd er om de Twente Cup Beach gestreden, werd er een middelbare scholentoernooi georganiseerd en ook Almelose sportverenigingen en bedrijven waren afgelopen week veelvuldig op het zand te vinden. "Een mooie manier om een koppeling tussen de topsport en breedtesport in Almelo te maken", aldus directeur Erik Busscher van Sportbedrijf Almelo.

A Local Swim
In navolging van het succes van vorig jaar organiseerde Sportbedrijf Almelo dit jaar opnieuw A Local Swim. Dit, in combinatie met de activiteiten van het Havenfestival, trok de aandacht van vele bezoekers. Meer dan veertig zwemmers trotseerden de nieuwe wateren van Almelo om 1,8 kilometer te zwemmen en zo geld op te halen voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Ook voor de jeugd is een route uitgezet met een afstand van 300 meter. Met de opbrengst, ruim 13.000 euro, worden onderzoeken naar de oorzaak en mogelijke behandeling van de zenuw-spierziekte ALS financieel ondersteund. Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan belangrijk onderzoek naar deze slopende ziekte.

Afbeelding